zondag 27 januari 2008

Smokkelen

Ons volgende reisdoel is El Calefate in Argentinië. Daar ligt namelijk de gletscher Perito Moreno vlakbij en die willen we zien. El Calefate ligt echter 250 kilometer van Cerro Castillo vandaan



en je moet erheen door ontzettend saai, dor en desolaat gebied. En omdat we niet zo heel erg principieel zijn en alle doelen en targets thuis hebben gelaten, hebben we onze fietsen vanmiddag om drie uur in de bus geladen.



Drie uur later zijn we uitgerust uitgestapt in El Calefate, heerlijk! Hier blijven we een paar dagen om wasjes te draaien, boodschappen te doen, bij te eten (het eten in Chili is echt vreselijk, de Chilenen zijn fantastisch aardig maar ze kunnen echt niet koken. De Argentijnen duidelijk wel!) en te internetten. Om dit weblog een beetje behapbaar te houden, vind je hieronder in chronologische volgorde onze belevenissen van de afgelopen anderhalve week. Scroll dus even naar beneden voor de nieuwste berichten!

Overmorgen (dinsdag) gaan we naar Perito Moreno, daarna komen we weer in El Calefate terug en volgen nieuwe updates. Tot dan en opnieuw allemaal ontzettend bedankt voor al jullie mailtjes en berichtjes op dit forum. Steeds als we ergens in de bewoonde wereld komen, zetten we eerst onze mobiel aan en kijken we snel of de eerste streepjes bereik al zichtbaar worden en of er sms´jes zijn. Daarna rennen we naar het internetcafé voor de reacties per cyberspace. Blijven doen dus!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Nicole en Ube,

Het ziet er allemaal fantatisch uit. Wel raar om te bedenken dat jullie al weer bijna een maand weg zijn, terwijl het gewone leven hier gestaag verder gaat. Nog een tip voor El Calafate: Je kunt daar ook fantastisch paard rijden langs het gletsjermeer en in de bergen onder begeleiding van twee gauchos en met een heuse Argentijnse asado(BBQ) na. Je hoeft niet te kunnen paardrijden.

Begreep ik nu goed dat jullie niet meer zijn gaan wandelen in de Torres del Paine? Maar wel superweer daar zag ik op de foto's. Da's geluk, want het kan echt spoken daar.

Veel succes op de ripio!

Anoniem zei

Hoi hoi Ube en Nicole,

Eindelijk eens een berichtje van ons, tussen alle druktes door, maar voor jullie reis maken we natuurlijk graag even tijd!

Het is echt geweldig om te zien hoe jullie reis tot nu toe gaat en wat je allemaal nog te wachten staat. Hoe was het trouwens op gletscher Perito Moreno, heb het op internet opgezocht, maar moet echt wel super zijn daar! In ieder geval nog heel veel plezier en we houden jullie log natuurlijk in de gaten!

Vele groetjes!!

Gerrit & Cindy

Anoniem zei

Wow, klinkt allemaal goed zeg!
En supermooie plaatjes!

Hier in't Middelburgse alles z'n gangetje, na vorige week een lekker weekje wintersport.

Geniet ervan!