zondag 6 januari 2008

Chill Santiago!

Na drie dagen vinden we Santiago een relaxte stad. Als ´ie in Europa zou liggen, vlogen jullie er allemaal graag voor 19 euro heen om te flaneren over de lange, brede en sjieke Avenida Providencia, eindeloos te shoppen op de Ahumada of de kabelbaan naar boven te nemen om van het uitzicht te genieten. Of misschien zou je gezonder doen en de fiets pakken naar boven, zoals de Chilenen!













































Behalve uitgeputte Chileense fietsers (we hoorden zelfs een ambulance de berg op en af racen...) vind je ook Maria bovenop de berg. Nogal wat Chilenen vragen haar hier om vergeving of misschien om een wonder.






















Een enkeling zet haar verzoek kracht bij door een hele vlecht haar in te leveren...



En natuurlijk geniet je er meteen van het uitzicht over de stad.















































Maar zoals elke wereldstad (Santiago telt vijf miljoen inwoners) heeft ook deze een achterkant: die ligt ten noorden van de Rio Mapuche: de weinig inspirerende rivier die de stad van oost naar west doorsnijdt. Daar moet je dus niet naartoe.





Waar je wel naartoe moet, is naar de wijk onderaan de Cerro San Christobal. Hier is elk kleurrijk pand gevuld met een restaurant, theater, cafe of andere uitgaansgelegenheid. Op een na: dat is onze talenschool, waar we ons vanaf morgenochtend zes uur per dag laten onderdompelen in Castellano...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Ube en Nicole,

Ik zie dat jullie de berg naar San Christobal al op gefietst zijn. Ok. Wij zijn er ook geweest maar dan met de lift. Wij zijn de 4 nederlanders die ook in het vliegtuig zaten. Wij zijn inmiddels al een stukje naar het zuiden gereden met onze huurauto. Veel succes met de spaanse cursus.

Jan en de anderen.

Anoniem zei

He Nicole (en Ube),
hartstikke goed dat jullie fietstocht zo goed is begonnen! Ik blijf jullie volgen...

Groeten, Rene

Anoniem zei

Lieve U&N,

Geweldig om jullie verhalen te lezen en helemaal om de foto's erbij te zien. Vanuit een winderig koud holland reizen we met jullie mee.
Groetjes, Joke

Anoniem zei

Hallo NICOLE en UBE

sta hier in de drogisterij samen
met je vader en Ellie genieten van de foto s

VELE GROETJES

Anoniem zei

Ha die Nicole en Ube,

Ik kijk elke dag even en vandaag was het raak. Geweldig om te zien dat het jullie goed gaat en vooral lekker om de Zuide Amerikaanse zomer te zien. Heerlijk lijkt me dat vanuit een druilerig Nederland, waar de eerste werkdag er weer op zit.

Ya entienden todo en Castellano? Les propongo que su ultima noticia desde Santiago de Chile sea en Castellano. De accuerdo?

Heel veel plezier y un abrazo enorme de toda la familia en Lamswaarde.

Anoniem zei

Hee Ube (en Nicole),

Kon je niet in de zomer met vakantie gaan naar het andere eind van de wereld. Afgelopen weekeinde was nog rustig maar nu waait het van de planeten. Tukkerland is goed, verder is beter, windtechnisch dan.

Maar goed dat jullie het avontuur zijn aangegaan, je leeft maar 1 keer, en dan kan je het beter maar zo interessant mogelijk maken.

Vergeet niet om Goed (Nicole is een continu hoogtepunt) met Kwaad (en dan kan het toch nog beter) te combineren,


Adriaan Coppoolse.

Anoniem zei

Hoi Ube & Nicole,
Wat een geweldige belevingen voor jullie, helemaal geweldig.
De kontjes zijn na die dagen wel al een beetje gehard zeker en de spierbundels weten jullie nu ook vast wel precies te vinden.
Iemand die inspanningen levert krijgt er ook wat voor terug.Op volle kracht nu verder door al dat moois. Groetjes van Jonny Trompetto( de carnaval nadert stil aan)