donderdag 17 januari 2008

Gletschers, dolfijnen, zeeleeuwen...

Jongens, wat een bootreis! Echt fenomenaal mooi. Drie dagen lang voeren we door allerlei kanalen, over de Pacific en langs eilanden, gletschers en vulkanen. Alleen al voor deze boottocht zou je naar Chili afreizen. We hebben genoten. Van alle moois onderweg, van de gezelligheid met de andere gasten en van het (voor hier!) ongelooflijk mooie en vooral heel erg rustige weer. De Pacific was zo glad als een spiegeltje. Zelfs van de beruchte ´Golfo de Penas´, waar de golven niet op en neer gaan maar in een soort rondjes, is niemand aan boord ziek geworden.

Omdat we met onze fietsjes als eersten aan boord mochten, begon het theater al meteen met het inladen van de containers, de vrachtwagens en ook van het eten voor tweehonderd gasten + bemanning. Voor een hele week, want vanuit Puerto Natales, dat zo goed als aan het einde van de wereld ligt, varen ze ook weer drie, vier dagen terug.





Daarna vertrekt het schip met de gebruikelijke vertraging van twee, drie uur en vaar je van mooi naar mooier en mooist!









Onderweg zagen we zelfs de ´spuitjes´ van kleine walvissen, schoten snelle dolfijnen voorbij, konden we zowaar een door het water zoevende zeeleeuw op de foto krijgen en bleek een eend bij nader inzien een pinguin (goed kijken) te zijn!





En als je dan denkt dat het echt niet meer mooier kan, stuurt de kapitein het schip richting de ´Pio Once´, een van de grootste gletschers ter wereld. Vlak voor de gletscher werd het anker uitgegooid en konden wij genieten van een van de mooiste uitzichten die we ooit hebben gezien.











En nu zijn we dan in Puerto Natales, zo ongeveer het einde van de wereld. Hierna kun je nog een paar honderd kilometer verder naar het zuiden, dan val je in zee en kom je alleen nog Antarctica tegen. Het is hier koel, je merkt dat er ijs is overal om je heen. Desondanks ligt Puerto Natales ongeveer ter hoogte van Nederland, maar omdat Antarctica niet ver weg is en de koude Humboltstroom hier langs loopt, is het klimaat hier veel kouder en ligt de sneeuwgrens zo rond de 1000 - 1500 meter.



Vandaag doen we onze laatste inkopen hier en morgen gaan we dan echt op weg. Eerst richting National Park Torres del Paine, waar we een dag gaan wandelen. Daarna verder naar het eerste dorp waar ze weer winkels en internet hebben: Cerro Castillo. Daar hopen we weer wat van ons te kunnen laten horen! Tot die tijd: onwijs bedankt voor al jullie berichtjes op dit weblog, de sms´jes en de mails. Het is superleuk om dingen te horen van jullie!!!

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Hola Ube y Nicole,

Es magico no, casi al fin del mundo?! Bueno ahora empieza todos sus aventuras en bicycleta. We blijven jullie volgen hoor!
Veel plezier samen in het avontuur dat komen gaat. Neem je tijd en overhaast niets, je doet dit niet snel een tweede maal.

chau y suerte
Christel en Robin

Anoniem zei

Hele mooie foto's!
Goede reis en wees voorzichtig.
Groeten
Han en Hanneke.

Anoniem zei

Super de super Ube en Nicole!! Wat een heerlijke verhalen en wat een prachtige foto's. Geniet met volle teugen van jullie reis en we horen graag meer over NP Torres del Paine. We missen jullie wel hoor! Met jullie huisje gaat het goed en met de post ook. Liefs,
Kees en Joke

Anoniem zei

Wauw, echt gaaf om jullie verhalen te lezen em prachtige foto's te zien! Zijn dan stiekem wel beetje jaloers hoor!!
Valt het fietsen beetje mee? Al bandje moeten plakken? Heel veel succes nog en geniet er van, we lezen wel weer wat jullie nog mer meemaken!
Groetjes Marcel, veerle en Nomi

Chantal zei

Hoi Nicole en Ube
We kregen jullie site via je ma.
Wat een avontuur.
Verkopen ze daar ook biefstukjes om in je fietsbroek te steken als je zoveel kilometers moet doen?
veel succes en veel plezier!
groeten
Annie, Remy, Frank en Chantal
Westdorpe

Anoniem zei

Hoi Nicole en Ube,

We voelen ons ook weer op de Nvimag met jullie foto's erbij. We zijn blij voor jullie dat het mooi weer was. Want dat is toch wel het leukste daar. Overigens ligt Buenos Aires ter Hoogte van Kaapstad, dus Puerto Natales ,igt nog een flink stuk daaronder, dus ter hoogte van Nederland ligt het echt niet hoor. maar dat terzijde. Las ik nou dat jullie maar een dag gaan wandelen in de Torres? Change of plans? Of willen jullie nu gewoon echt gaan fietsen. Hoe dan ook, veel plezier!

Anoniem zei

Wow, echt gaaf! En die foto's dan!
Genieten maar!

Anoniem zei

Hallo Ube en Nicole,

Wat een mooi uitzicht daar bij jullie, wij zijn jaloers hoor.

Vanuit ons warme en zonnige kantoor in Goes wensen wij jullie heel veel reisplezier toe.

De groetjes van Pieter, Corine, Marianne, Lenny en Brigitta

Anoniem zei

Nou, ube en nicole, gewoon een reactie in 1 woord: WOW!!!
Ziet er geweldig uit... Enjoy!
Nienke (7)

Anoniem zei

Wauwie, dat zier er erg mooi uit!!! Zeker een bestemming om toe te voegen aan het leuk-voor-vakantielijstje! Zo te zien hebben jullie het erg naar jullie zin. Geniet ervan! En mochten jullie nog ideeën willen voor het avondeten, laat me dat dan weten!

Groetjes, Karin

Anoniem zei

fantastico bello!! Dat ziet eruit om te watertanden in de pacific. Voordat we verder gaan eerst ff kijken of dit bericht te lezen is voor jullie

xx dirk en minke

Anoniem zei

.......gecontroleerd en ik zie dat ik verder kan tikken, want we staan bij de reacties. Wel lekker handig zulk koud weer, je hoeft geen koelkast mee te nemen, volgens mij blijft de biefstuk koud als je die gewoon aan je tas hangt.
Nee ff serieus, een leuke site hebben jullie ervan gemaakt, met toffe foto's en zo blijven we leuk op de hoogte.
Veel plezier straks in het park...en hier in Grunn regent het bijna iedere dag en het is al 14 dagen windkracht 8, kortom lekker surfweer!!

xx Dirk en Minke
knuffel van Sander
lebber van Diesel

Anoniem zei

Hallo beste mensen,
Wat een indrukwekkende reis.
Ik ken jullie niet persoonlijk maar wel jullie moeder die samen met mij op schilderles zit.
Zodoende kom ik aan jullie e-mailadres.
Geniet met volle teugen van dit fantastische avontuur.
Groet van Magda

Anoniem zei

Lieve Nicole en Ube,

Indrukwekkende foto's! Waarschijnlijk is het voor jullie nu al een reis om nooit meer te vergeten...

Ik heb jullie wel gemist bij het carnaval hoor. Was zaterdag in Hulst met Mandy (mijn nieuwe vriendin), Marco, Wouter, Rob en de familie Mangnus. Zondag naar de stoet in 't Sas wezen kijken en nog even de kroeg in. Was erg gezellig. Volgend jaar er wel weer bij zijn he?

Nog zeer veel indrukwekkende belevenissen toegewenst en ook veel sterkte met al die fietskilometers!

Dikke kus,

Enzo