donderdag 31 januari 2008

Een hele gletscher voor onszelf!

Wie fietst, ziet soms goed af. Maar wie fietst, geniet soms ook grote voorrechten. En een van die voorrechten is dat je als enige bij de Perito Moreno mag kamperen, omdat het ondoenlijk is om de tachtig kilometers van El Calefate naar de gletscher op 1 dag heen en terug te fietsen en je verder nergens in het park mag kamperen. Zodoende zetten wij 's avonds tevreden ons tentje op in de tuin van de parkwacht en hebben we de gletscher 's avonds bij zonsondergang en 's ochtends bij zonsopgang helemaal voor onszelf alleen... Een waanzinnige en absoluut onvergetelijke ervaring.

Perito Moreno is een van de enorme gletschers van de zuidelijke Patagonische ijsvelden en komt uit in het Lago Argentino. Tot voor kort was het een van de weinige gletschers in de wereld die nog groeiden, nu lijkt hij stabiel. De gletscher is vier, vijf kilometer breed en loopt zo'n veertien kilometer ver door naar achteren. Daar gaat hij over in de ijsvelden. Als je vooraan staat op de wandelpaden zie je hoe de gletscher 'leeft'. Van de vijftig meter hoge ijsmuur vallen voortdurend stukken af met een donderend geraas en enorme knallen van het ijs. Zo schuift hij elke dag twee meter op. Het is een schouwspel waar je echt uren en uren naar kunt zitten kijken. Om dat mee te mogen maken is al heel bijzonder, maar om daar dan met z'n tweetjes te zitten, zonder een andere levende ziel en vooral zonder de busladingen vol dagtoeristen, dat is wel heel erg speciaal...













10 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo, dat lijkt er wezenlijk op zeg. Mooie gletsjers en zeker mooie fotoos. Een stukkie smokkelen is het niet, want dat was het doel niet. Ziet er trouwens ook nog steeds droog uit, regent het daar niet?

Vergeet niet om Goed (principes en ethiek) met Kwaad (overboord en elasthiek) te combineren,
Adriaan Coppoolse.

Anoniem zei

Hoi Ube en Nicole,

Wij hebben de achterstand even ingehaald en alle verhalen gelezen. We hebben af en toe wel moeten lachen om de veelkleurig beschreven gebeurtenissen. We vonden de reacties van Noordkaap erg inspirerend, al moesten we erg diep nadenken over de logica :). Daarnaast leveren de foto's het bewijs: jullie zijn echt in Zuid-Amerika. Geweldig hoor! Geniet ervan.

In Middelburg is het nog steeds koud, donker met af en toe regen. Maar voor wat betreft het weer is er hoop. De bloembollen en ander groen spul komt boven de grond kijken.......De zon is er ook weer op goede dagen en het lijkt iets warmer te worden. We denken dat er iets moois op komst is.....

Marijn is erg gelukkig bij de Delta en is erg blij met de uitdagende kanten van zijn beroep. Verder maakt hij inspirerende veldtochten langs gebouwen, hoge gebouwen, midden in dorpen en steden. Voor Arjan levert zijn onderneming een inspirerende en tijdrovende veldtocht naar klanten op. In ons financieel portaal gaat het dus redelijk goed....

We blijven jullie volgen....take care!
Arjan & Marijn

Anoniem zei

Sjeeetje... kijk je een paar dagen niet... hebben jullie alweer de hele wereld gezien. Zo ziet het er in ieder geval uit als je alle landschapjes zo naast elkaar ziet en hoort waar jullie allemaal zo vriendelijk onthaald zijn.
Geweldig. Om jaloers van te worden. Maar hier schijnt nu net de zon op mijn bolletje naar binnen en strakkies ga ik lekker shoppen en uit eten. Met ronald: om te vieren dat gisteren ons appartement is VERKOCHT!!!! Jawel, echt gebeurd! T gaf wel ff een steek hoor toen ik daar s avonds het licht zag branden en ik bedacht dat ik er nu ECHT NOOIT meer zou kunnen kijken. En dan te bedenken dat ze ook nog mijn mooie houten parketvloer gaan slopen... om LAMINAAT te leggen, sjonge jonge.
Maar maak je niet druk... geniet van je leventje daar en maak vooral nog veel meer supermooie foto's. Ik moet ook weer ns op pad uit mezelf, want mijn cursus is weer voorbij!
Tot spreeks!
Nienke

Anoniem zei

Hee Nicole en Ube,

Wat een prachtige foto's en verhalen! Hier is het bijna net zo spannend maar dan geeft het niet van die spectaculaire beelden...

We missen je wel maar we kunnen ons voorstellen dat je hier de voorkeur aan geeft.

We zijn absoluut niet jaloers maar volgende keer als je wilt smokkelen, fietsen wij wel een stukje voor je hoor!

Groetjes van de energiekste communicado's

C&S

Anoniem zei

Ha die Ube en Nicole,
Super foto's zeg en wat leuk dat je even een linkje plaatst, zo gaat jullie verhaal nog wat meer leven!

Hey hier alles goed, zelfs al een keer gevaren Ube!

Hey geniet ervan, tot leesz ...

Anoniem zei

Hola Nicole y Ube,
Aquí están en la oficina de turismo de Simancas, Achiel y Else.
Son ellos los que me han dicho que estais en Sudamérica durante seis meses ¡que maravilloso viaje!
Os envío un fuerte abrazo.
Elena.

Anoniem zei

Schitterende foto's!
Leuk dat jullie regelmatig wat kunnen laten zien/horen van je.

Anoniem zei

Hola Nicola I Ube,

Fantastische foto's en leuke verhalen.
Ik heb ook weer zin om te gaan!
Veel plezier nog,
groeten,

Suzanne Voorthuis

Anoniem zei

Hoi Ube en Nicole,
Wat een geweldige foto's! Bijzondere avonturen. Jullie zien erg veel mooie natuur. Leuk om alles te lezen. Ook de reakties! We bewonderen jullie inzet en moed. Elke dag weer doorgaan! Knap hoor. Een hele prestatie waar je best trots op mag zijn.

Groeten,

Familie Doorzon

Anoniem zei

Heeeeeeeeeee, Ube en Nicole. Een bericht uit Nederland van Annie en Riemer, die twee die jullie hebben ontmoet bij Torres del Paines. Tijd geleden dus. Wat maken julllie fantastische dingen mee!! Mooie foto's en spannende verhalen, heerlijk! Wij hebben onze reis nog prima afgerond, hebben bij thuiskomst de jetlag bewust wat verlengd en zijn pas na een week weer de maatschappij ingestapt. Eerder was niet nodig, vonden wij. Dat betekende wel dat de opstart nog wat lastiger was, maar ach, goede herinneringen en het leven hier is ook nog niet zo slecht. Het lijkt erop dat het weer lente gaat worden snel.
Als jullie terug zijn in Nederland, dat duurt natuurlijk nog een eeeeeeeeeeeeuwigheid, dan komen Riemer en ik graag een keer langs. En er is nog een andere vraag: ik had je verteld over mijn zus die net haar nieuwe baan in Middelburg is begonnen. Ze reist nu op en neer vanuit Brabant, maar over een aantal weken rijdt de trein een maand niet vanuit Roosendaal. Ze vroeg zich af of ze eventueel een aantal dagen van jullie huis gebruik zou mogen maken. Mag ze je hier een e-mail over sturen?

Veel fietsplezier nog,
tot horensssssssssssssssss

groet
Annie
Riemer