dinsdag 19 februari 2008

Room with a view

Halverwege onze rit naar Cochrane hebben we de afslag genomen naar het bijzondere dorp Tortel. Dat ligt een stukje verderop naar het westen en is daarom nat. Ontzettend nat. De wereld is hier namelijk verdeeld in verticale klimaatzones. Anders dan in Europa, waar geldt dat het droger en warmer wordt naarmate je naar het zuiden gaat, geldt hier: hoe dichter naar het westen en dus bij de oceaan, hoe natter. Hoe verder er vanaf, hoe droger. In Tortel, dat in en direct aan het water is gebouwd, regent het pakweg 3000 mm per jaar. Daarom hebben we van Tortel ook geen foto´s. Het regende er de hele dag zo ontzettend hard, dat we onze camera niet uit de tas durfden te halen... De weg naar en van Tortel was gelukkig wel droog, zodat we onderweg konden genieten van nog meer mooie plaatjes! Door de buien van de vorige
dag waren de bergen om ons heen bedekt met een dun laagje sneeuw: spectaculair om te zien, net alsof ze met een dun laagje poedersuiker waren bestrooid.





In Cochrane regent het veel en veel minder dan in Tortel. Tijdens de 130 km die je oostwaarts rijdt, passeer je dan ook steeds een andere klimaatzone met andere vegetatie. Dichtbegroeid regenwoud



maakt plaats voor dunnerbegroeid naaldbos en later voor nog dunnerbegroeid loofbos. En zo slaap je dan opeens op een met wat struikgewas begroeid veldje en kijk je uit over het meer en zie je daarachter het Campo de Hielo Norte liggen: de noordelijkste van de twee enorme Patagonische ijsvelden. Met recht een kamer met uitzicht!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Nicole en Ube,

Hier weer een berichtje uit Nederland. We genieten helemaal mee met jullie reis al kunnen wij de lol van fietsen nog niet helemaal inzien. Wij zijn meer wandelaars namelijk. Ik zag dat Nicole inmiddels ook op een echt ros gezeten heeft en daar veel van genoten heeft. Dat klinkt erg goed. Dat geldt overigens voor al jullie verhalen.

Hier zijn wij nog steeds bezig om ons kantoor op orde te krijgen (wat niet meevalt, want de KPN werkt niet mee en we moeten nu ook een eletricien door ons huis laten rausen en dat kan de nodige ellende opleveren). Maar het komt allemaal goed en we hopen midden maart vanuit ons nieuwe kantoor te kunnen gaan werken.

Heel veel plezier en blijf mooie verhalen produceren!

Anoniem zei

Hee Luitjes,

Gaat sterk, houden zo. Goed dat je af en toe nog cross- sport, goed tegen blessures en de eentonigheid. Beetje windsurfen zo te lezen zou ook mogelijk moeten zijn. Gelukkig zijn de Ortliebs waterdicht, en hebben jullie toch voor degelijke banden gekozen. Zo te zien veel "grussveien" oftwel gravelpaden.
Heb er zwaar de pe in om een inactief leven te leiden. Ga zo weer naar bed, ben helemaal doorgelegen, pfeiffer, niet handig. Wel handig is dat ik de hele maand februari vakantie heb om te herstellen (alsof vakantie daarvoor bedoeld is).

Vergeet niet om Goed (we missen jullie ook) met Kwaad (maar met deze beelden ook als kiespijn) te combineren,

Adriaan Coppoolse.

Anoniem zei

Ha die Ube en Nicole,

Het weer zit zo te zien gelukkig niet de hele tijd tegen op jullie
"overlevingstocht" over de Carretera. Hoe meer we over jullie fietstocht lezen, hoe zekerder we zijn om het in de toekomst zelf allemaal nog eens te beleven.

O ja, vergeet niet bij Puerto Rio Tranquillo (aan lago General Carrera) een rustdag in te lasten en de Capilla del Marmol te bezoeken.

Bueno quiden se amigos y siguen disfrutando de la naturalesa maravillosa.

chau Robin y Christel

Anoniem zei

Hoi Nicole,

Even een bericht van 'out of space' voor jou. Ik ontving gisteren van Raquel Jiminez de nota 'Promotie van Zeeland' van de provincie. Hier en daar wat vaag, maar ze hebben een aantal onderdelen van onze voorstellen opgenomen. Misschien dat we nog wel eens benaderd gaan worden. Ik vermoed dat ze ons nodig hebben als jij net terug bent uit Zuid Amerika en denkt; 'ja, ik zou best wel weer eens wat leuk werk willen doen.' Lijkt me gaaf.

Anoniem zei

Hallo Ube & Nicole

Vanmiddag begonnen om jullie reisverslag verder te lezen maar
dit werd onderbroken door een bezoek van Andre samen een wijntje gedronken en een babbeltje gedaan.

Geweldig leuk om jullie reisverslag te lezen wij vertrekken 06 maart voor een lang weekend naar Simancas en voor September hebben wij ook reeds geboekt echter het wordt misschien wel eens tijd om onze grensen te verleggen.

Groetjes

Achiel & Andre

Anoniem zei

Hallo Ube en Nicolle,

Dit is toch iets anders dan met een camper rondtrekken door Scandinaviƫ. Maar ja, jullie zijn ook nog iets jonger. Het zou ons zeker getrokken hebben.

Het ziet er allemaal heel indrukwekkend uit en steeds prachtige verslsgen en foto's.

Veel succes en een goede reis verder.

Lucie en Ben