woensdag 13 februari 2008

Boer zoekt vrouw

De boot naar Villa O`Higgins ging pas twee dagen later, dus hebben wij ons op de estancia van Ricardo behoorlijk in de watten laten leggen. De moeder van Ricardo was voor onderzoek in het ziekenhuis van Coihaique, maar in haar plaats waren broer Tito en diens vrouw Ana naar de boerderij toegekomen. En dat is nodig, want in je eentje de estancia runnen is niet mogelijk. Helaas heeft Ricardo geen vrouw. Dus als volgende week Tito en Ana weer naar huis zijn en zijn moeder nog niet terug, heeft hij een probleem. Want ook zijn gaucho is ziek. We hebben hem daarom aangeboden om hem te helpen zoeken naar een leuke `novia` (vaste vriendin).

Voor wat betreft de zieke gaucho heeft Nicole geprobeerd Ricardo uit de problemen te helpen.



Ze is een middag te paard meegegaan met Ricardo om ergens in de bergen twee paarden van hem te zoeken en op te halen. Was een supertocht over ruige bergpaden, tot zeven keer toe dwars door de rivier, drie honden erbij om de paarden naar huis te drijven. Gaucha for a day!!! Ricardo vond het erg goed gaan, ze mocht zo blijven. Maar het stalen ros riep, dus...

Voor wat betreft de ´novia´: dames, opgelet.



Ricardo is de blije meneer links op de foto. Hij is erg aardig, charmant, attent en heeft een uitstekend gevoel voor humor. Hij zoekt een dame die:

- goed alleen kan zijn. Je enige buren zijn de Chileense douane, twee km verderop. Verder legt er in het seizoen drie keer per week een boot aan. Daarna ongeveer een keer per week, als je geluk hebt en het niet te hard waait.

- niet graag winkelt. De dichtsbijzijnde winkel is dus 2,5 uur varen verderop. Shoppen via internet kan ook niet, want er is geen computer en geen telefoon en geen internetverbinding. Er is wel radio.

- zelfstandig is. Ricardo zit de hele dag op zijn paard ergens in de bergen. Hij vertrekt ´s ochtends rond een uur of negen en komt dan ´s avonds om elf uur, half twaalf weer thuis.

- kan koken op een houtkachel.

- met de hand kan wassen. Er is wel elektricititeit, maar onvoldoende om de wasmachine op te draaien.

In ruil daarvoor heb je nooit meer stress. Geen deadlines, geen haast... En ben je lekker veel buiten! Je kunt je mails sturen aan ons, wij sturen ´m dan door naar Ricardo. Graag met een goede pasfoto van jezelf erbij!

Na drie dagen zijn we per boot richting Villa O´Higgins vertrokken. Onderweg deden we nog een gletscher aan en werden we getrakteerd op whiskey met gletscherijs. Proost! En oh ja, de reddingsvesten zijn voor de kou, niet omdat we dachten dat we zouden zinken!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met jullie kluundiploma!!!!
Zo zie je maar, als je je op het slechtste voorbereid, valt het achteraf mee. (En de boot over Lago Desierto was natuurlijk in de vaart!)
Nu jullie dit overwonnen hebben, wordt de carretera een makkie, toch?
Hopelijk zit het weer en de wind een beetje mee.

Groetjes Robin en Christel

Anoniem zei

He hallo daar...!
DAcht ik dat ik alle kanten van Nicole nu wel kende... Denk je dat ze met zo'n fietstocht echt wel de eerstvolgende uitdaging had gehad... nee hoor, begint ze gewoon ook nog een datingburo!!!
Ha ha ha, keep ons going there.
Ik ben niet jaloers op jullie blauwe plekken en schrale knieen, maar wel op alle natuur, rust en heerlijke verrassingen die jullie gewoon maar over je heen laten komen.
Ben benieuwd naar de foto'!
Enne... helaas heeft Ricardo niets aan mij: ik ga het liefst 3x per dag shoppen ;-)