donderdag 21 februari 2008

Forel!

Van Puerto Bertrand fietsen we de dag erna rustigaan verder naar El Maiten, een dorpje met pakweg twintig huizen, een aantal cabañas (houten vakantiebungalowtjes) en een campinkje aan de prachtige kleine Bahia Catalina. Hier onze tent opgeslagen



en een bescheiden duik (Nicole, Ube vond het begrijpelijkerwijs iets te koud) genomen in de baai. Ter info: het water in het Lago General Carrera komt linea recta van de gletscher af. Daar ga je dus echt niet in zwemmen. Maar in deze baai is het gelukkig opgewarmd tot zo´n graadje of dertien, veertien, dus daar kun je snel effe kopje in onder om vervolgens bibberend naar de kant te rennen. We hebben ook nog een stukje gevaren in de kano die je ziet liggen op de foto. Niet te ver uit de kant en met zwemvestjes om, want gezien de watertemperatuur wil je niet in het midden van het meer omslaan met je bootje!

Daarna raakten we aan de praat met onze collega-kampeerders: een gepensioneerd Argentijns echtpaar met als passie vissen.



Gelukkig voor ons hadden ze die dag vier dikke forellen gevangen die ze echt niet alleen op konden en werden we uitgenodigd voor een feestmaal... Ube verzuchtte ´s avonds: ´Ah, zo lekker heb ik echt nog nooit gegeten.´ Iemand in de familie Murre die deze opmerking bekend voorkomt???

´s Avonds zagen we hier ook weer de ons inmiddels vertrouwde ´stormwolken´ boven de bergen hangen.

Geen opmerkingen: