donderdag 29 mei 2008

Onderweg

Sociaal weer helemaal geüpdated vertrokken we richting Pamplona. Onderweg kwamen we, gedurende twee hele weken, welgeteld vier toeristen tegen. De eerste twee waren Adriaan en Sandra



die een stukje noordwaarts afweken van hun route naar de Portugese surfstranden om ons een dagje gezelschap te houden. De andere twee zaten in een Belgische camper. Wat zegt dat over ons??? Oké, het is geen mooi weer. Op zijn minst gezegd. Het regent nogal een keer, hoewel we aardig tussen de buien door weten te laveren.



En het is koud, we lazen al acht graden op de borden van de apotheek. En soms hagelt het zelfs en dan blijft die hagel de hele ochtend liggen.



Maar jongens, het is hier MOOI!!! We klimmen in Cantabrië over passen





hijgen bovenaan uit



en genieten daarna van de uitzichten en de afdalingen.





We zien verwijzingen naar Chili



en naar Bolivia, want ook hier winnen (wonnen?) ze zout.



Onderweg proberen we de -gelukkig voor ons meestal al dode slangen- te omzeilen



en spelen we treintje op een oud stuk spoorweg, omgebouwd tot fietspad. Wie de wagon speelt, hoeft niet te trappen, toch? De tunnel is ingenieus verlicht: steeds als je een stuk verder bent, treedt via een sensor de verlichting in werking!





Maar wie denkt dat dat allemaal zonder energie kan, heeft ´t mis! Ook wij moeten af en toe tanken, al is het dan ietsjes minder dan de auto´s...


Geen opmerkingen: