maandag 5 mei 2008

Lente!

Na een lange en qua tijdstip nogal onhandige terugvlucht landden we op 2 mei rond 8.00 uur ´s ochtends op Madrid Barajas. Met een dikke jetlag, omdat ´onze´ Chileense tijd nog op twee uur ´s nachts stond. Om vijf uur ´s middags hadden de stewardessen de luikjes voor de raampjes weliswaar dichtgedaan, maar toen konden we natuurlijk nog niet echt slapen. Tegen de tijd dat we wél konden slapen, werd het ontbijt geserveerd. Dus begonnen we met nul minuten slaap aan onze eerste fietsdag in Spanje. Waar we ons wel meteen thuis voelden: de automobilisten in de tunnel werden attent gemaakt op onze aanwezigheid en gevraagd voorzichtig te zijn met ons!



Even verderop voelden we ons nog meer thuis, want hier in Spanje hebben ze zowaar ook growshops! En wij maar denken dat we die alleen in Nederland hadden...



´s Avonds voelden we ons nóg meer thuis, toen de Nederlandse Gerard en Amy een heerlijke kop thee zetten voor ons. Maar hoewel het voelt als thuis, het is toch even wennen. De eerste dagen fietsen we rond in de regio Madrid, waar het ontzettend druk was op de wegen. Alle Madrilenen maakten dankbaar gebruik van het feit dat 1 mei dit jaar op donderdag viel en trokken er een lang weekend op uit. Het gevolg: superdrukke wegen en superdrukke campings.



Deze hier schijnt bovendien een van de grootste van Europa te zijn, met zo´n 1400 plaatsen, een discotheek, bewakers (zie de meneer in geel links op de foto), conferentieruimtes en zelfs een carwash! Bij aankomst in de receptie mochten we eerst een nummertje trekken, net als in het postkantoor of bij de bank... Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: in de enorme drukte ontwaarden we zowaar collegafietsers! Een eenzame Antwerpenaar, van wie de Franse regens van de afgelopen weken teveel tol hebben geëist en die het niet meer zag zitten. En een Canadees gezinnetje, dat twee maanden in Spanje heeft rondgefietst en het duidelijk nog wel zag zitten! Vooral het meisje was ontzettend enthousiast en heeft blijkbaar enorm genoten van de rondrit.



We vinden het heerlijk om weer collega-fietsers tegen te komen. Nadat we in Bolivia afscheid hadden genomen van Björn en Martina hebben we dat echt gemist... Tot onze verrassing blijken er ook de volgende avond twee fietsende Australiërs in hetzelfde dorpshotelletje te zitten als wij. We genieten van de tapas en van elkaars gezelschap en zijn echt blij dat we weer een beetje sociaal bezig kunnen zijn hier. Maar genieten is hier niet zo heel erg moeilijk. Het is immers lente en de bermen staan vol voorjaarsbloemen, de bomen beginnen uit te botten of staan zelfs al vol in bloei



en er zitten overal ooievaars te broeden.



Het landschap is prachtig



en de steden ook. Dus blijven we min of meer per ongeluk een dagje hangen in Avila



waar de eerste gotische kathedraal van Spanje blijkt te staan.



Vandaaruit rijden we morgen verder richting Salamanca.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Ube en Nicole,

Fijn te lezen en gehoord te hebben dat jullie reis naar Spanje goed is verlopen. En nu verder in Europa! Zal wel even wennen zijn maar het ziet er mooi en goed uit. Heerlijk dat jullie weer sociaal kunnen doen en kunnen genieten van de westerse luxe. En van de lente! Veel fietsplezier nog! En de groetjes van Kees. Liefs, Joke

Anoniem zei

Ha Ub & Cool,
Wat kan je toch leuk schrijven en dan meteen met die foto's erbij echt gaaf.
Geniet ervan jho de laatste maandjes in Europa.

Ennuuh inderdaad bizar he, dat je een aantal weken geleden bij die vulkaan stond. En weet van de mensen daar met hun winkels en huizen + prachtige natuur. Wij hebben dat ook gehad toen we hoorden van de tsunami in Sri Lanka. Ik zat met tranen in mijn ogen..omdat je weet dat er zoveel mensen wonen aan die kustlijn. En zij hebben geen dijken en duinen zoals wij.

Nou genietse..dat doen wij hier ook. groetjes StrumPies

Anoniem zei

Hoi Nicole en Ube,

Het gaat er uiteraard niet om waar je geniet, maar DAT je geniet. Dus goed dat jullie uiteindelijk je hart gevolgd hebben. Bolivia en Peru lopen trouwens niet weg hoor.

Het lijkt me inderdaad beangstigend als je dan horror-verhalen leest over plekken waar je net geweest bent. Is ons ook wel overkomen.

Spanje is ook geweldig. Ik ben alweer jaloers hoor als ik de namen Avila en Salamnca hoor. Prachtige steden, met prachtige kerken en muren. Als je nog de kans krijgt zou je langs het kasteel van Gormaz kunnen fietsen in de buurt van Burgo de Osma (provincie ben ik kwijt). Fantastische plek met uitzicht op drie provincies en de Rio Dureo (zie http://www.castillosdesoria.com/gormaz.htm).

Heel veel plezier nog de komende maanden en we blijven jullie volgen hoor!

Marco en Ellen