dinsdag 13 mei 2008

De vuelta

Na vier maanden prachtig weer fietsen we eindelijk in de regen! Terwijl jullie allemaal lekker op het strand liggen, zwoegen wij hier in weer en wind de berg op. Het is afzien. Om het nog een beetje draaglijk te maken, nemen we dan maar elke avond een hotelletje. Niet dat we hier zouden kúnnen kamperen, of het moest wild zijn, want het aantal Spaanse campings is wel heel erg dun gezaaid. Daardoor liggen ze meestal nét een berg te ver. Dus laven we ons ´s avonds aan een wijntje aan de bar van het hotel, dat meestal ook de dorpskroeg is, en nemen we er een tapaatje bij. Het valt niet mee, om op bedevaart te zijn... De spaarzame momenten dat de zon wél schijnt, maken we natuurlijk meteen een fotootje. Zo kwamen we een paar dagen geleden deze ontzettend dikke gier tegen



die niet helemaal blij was met onze komst. Desondanks -of juist daarom?- circelde hij daarna



nog even een paar rondjes boven onze hoofden. Blij dat wij geen lammetjes zijn!

Behalve griezelige gieren komen we ook onschuldige bloemenveldjes tegen



en onschuldige veldkerkjes met prachtig verweerde kruizen erbij.



We zien heel veel schelpen, want we zitten immers op de Camino de Santiago



en zien we zelfs een verdwaald astronautje



tegen de muur van de kathedraal van Salamanca. Mogelijk had de restaurateur een paar jaar geleden genoeg van alle engeltjes?

Wat we ook veel tegenkomen, zijn oude dametjes. Deze hieronder was een wel heel bijzonder exemplaar. In de tijd die Ube nodig had om ver genoeg te bukken om een broodje te kopen bij de mobiele bakker, schoot deze mini-dame onder zijn arm door en marcheerde er 0,7 nanoseconden later met haar brood vandoor. Rápido!



Ze maakte daarna nog even een praatje met ons in onverstaanbaar Galicisch (Galiciaans? Galisch?). Dat Galicisch is overigens nogal frustrerend voor ons. Galiciërs zijn een soort Friezen. Zie als bewijsmateriaal de onderstaande foto´s van t-shirtjes die hier te koop zijn.





De Galiciërs spreken dus allemaal een onverstaanbaar dialect, dat meer op Portugees lijkt dan op Spaans.



Daar staan wij dan, met ons keurige cursus-Castelliaans...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

He guys, heb me weer even helemaal bijgelezen en gekeken. Tsjeetje het blijft toch fantastisch wat jullie allemaal zien. leuk om te zien dat jullie nu steeds vaker samen op de foto's verschijnen, op een steeds meer ontspannen manier en dan ook nog vaker met mensen uit de omgeving. Heel chili, bolivia en peru dus verlaten en weer terug in onze 'westerse' wereld. Ik had jullie nog wel een tijdje langer op reis verwacht: maar goed te zien dat jullie nog steeds 'genieten'! Jullie hebben toch nog wel een tijdje vakantie staan? Zodat we jullie toch nog even niet terug gaan zien??? Geniet er super van joh!
Hier is het vooral heel lekker weer (vandaag helaas alleen maar wolkjes), dus geniet volop van mijn tuintje. Die we met Hemelvaart helemaal onkruidvrij hebben gemaakt en voorzien van nieuwe bloemetjes en groene blaadjes. Ook met pinksteren (tsja hier kun je ALTIJD winkelen ;-))))))) ) een nieuwe tuintafel gekocht en dus gisteren direct een paar lekkere kussens, waardoor ik mijn net-gekochte eierkoeken gewoon maar bij Xenos had laten liggen en opnieuw naar de bakker moest, ha ha!
Verder druk met sporten, keramieken, loopbaanorientatie, naar L'dam gaan, geocaches zoeken met Ronald, wandelen, leuke dingen doen, zonnen, lezen, etc. Ja, nog steeds is opdracht 1: geniet van het leven. Ik zelf sinds vorige week tot het eind van het jaar elke vrijdag om de week vrij genomen: YEAH!!!
En dat is wel nodig ook allemaal, want om nou te zeggen dat het hier bij Eneco leuk is. We hadden wel als leukigheid dat we vorige week de bruiloft van Rene L hadden die er vandaag weer is en het goede nieuws (al tijdje geleden) van yvette die zwanger is en nu sinds vorige week ook Irene.
Minder leuk is dat de hele afdeling per 1 juni uit elkaar valt, we spoedig intern gaan verhuizen. En... dat ik niet meer (formeel) in de Retail-organisatie val. Waar dan wel??? Dat is afwachten... waarschijnlijk gezellig met mijn vrienden van je-weet-wel. Maar wellicht ook met Sas en Irene van Installatiebedrijven of Natas van B2B. Ik weet het niet en probeer er maar niet teveel over na te denken. Houd me maar bezig met werken en dat gaat DUS over Reorganisatie, verhuizing en cultuurplan invoeren. Feestje 1 juli staat op de rol, maar niet als feestje, maar als bezinningsmoment. Kortom, het is hier een beetje raar en mijn enthousiasme is redelijk laag inmiddels.
Maarre, dit verhaal wordt alweer veel te lang voor een korte reactie.
Geniet daar en we praten weer bij als je terug bent. Veel nieuws onder de zon in ieder geval.
Have fun in Spain!!!

Anoniem zei

He reizigers,
Moedig besluit om jullie reis voort te zetten in Spanje. Schitterend dat jullie kiezen voor het genieten. En dat doen jullie (weer)!

Een nieuwtje van mijn kant is, dat ik inmiddels getrouwd ben. Het was helemaal geweldig en we zitten nog helemaal na te genieten wat we allemaal hebben meegemaakt. Van een andere orde dan jullie, maar zeker iets om heel graag op terug te kijken!

Groetjes, Rene (Eneco)