zondag 24 januari 2010

Naar Mount Cook - deel 1

Een van de highlights hier is de hoogste berg van het Zuidereiland: Mount Cook. Die ligt hemelsbreed een kilometer of 50 verderop naar het westen aan het volgende meer. Dus fietsen we van Lake Tekapo naar Lake Pukaki. Omdat we de ons veel te gevaarlijke Highway 8 graag willen vermijden, zoeken we goed op de kaart en ontdekken we een dirtroad die ons de juiste kant op zou moeten kunnen brengen. Het blijkt een schot in de roos! Een prachtige route, niet eens langer dan de hoofdweg, ook nog vlakker en super, supermooi.



Al vanaf de eerste meters hebben we ongekende uitzichten over de enorme vlakte. In de verte zien we bergketens, om ons heen weilanden vol herten, runderen en schapen. En dan opeens, geheel onverwacht, verschijnen de besneeuwde toppen van de Zuidelijke Alpen voor ons in beeld. We schrikken er bijna van!
Vanaf dit moment zijn de uitzichten werkelijk nog adembenemender en na elk heuveltje kijken we vol spanning of we al iets kunnen zien van het meer. Of van Mount Cook...

Dit is Genieten met een hoofdletter G!


Na nog een heuveltje komt dan ook Lake Pukaki uiteindelijk in beeld

en tot onze verrassing ook een bekende camper! Onze lift van gisteren blijkt ook deze sluiproute genomen te hebben!


Ook Mount Cook heeft een goede bui en laat zich uiteindelijk aan ons zien. Niet vanzelfsprekend: er kunnen dagenlang wolken omheen hangen...


En je ziet het niet op de foto hieronder, maar vanaf ons kampeerplekje die avond blijft Mount Cook de hele avond in ons beeld!

Geen opmerkingen: