zondag 24 januari 2010

Een heel nieuw eiland

Na ons rondje Tasmanie vliegen we naar Christchurch om een heel nieuw eiland te gaan ontdekken. We beginnen natuurlijk met het stadje zelf.



We ontdekken hier niet heel veel spannends, maar het is groot en leuk genoeg om een gezellige dag door te brengen en onze voorraden aan te vullen. Na veel dagen met pasta kunnen we onze Bourgondische genen hier in elk geval weer tijdelijk gerust stellen en tot ons grote plezier ook onze culturele, want we worden vergast op een daverend straatoptreden van een groep Maori's.



Van Christchurch fietsen we naar onze eerste bestemming: Lake Tekapo. Voorlopig is het nog allemaal netjes vlak. In Tasmanie maakten we fors meer hoogtemeters, maar ons hoor je niet klagen! Bovendien hebben we serieuze mazzel, want de altijd-waaiende westenwind heeft een paar dagen vrijaf genomen en hoe zachtjes ook, het waait nu oost!!! De kiwi's spreken er schande van, zoals het weer hier van slag is, maar wij blazen rustigjesaan de goede kant op. Ook hier weer prachtige kampeerplekken, zoals deze bij de Rakaia Gorge.



Maar niet alles zit mee... Het verkeer is hier echt verschrikkelijk. We moeten een stuk over Highway 8. Het is er niet eens echt druk, maar de kiwi's rijden als volstrekte idioten als ze een fietser zien. Zolang er verder niemand op de weg is, gaat het wel. Dan gaan de meesten braaf naar de andere weghelft of doen ze toch een aanzet daartoe. De problemen ontstaat als er tegemoetkomend verkeer is. Blijkbaar hebben ze allemaal uiterst urgente afspraken of een bevallende vrouw op de achterbank, want ze wachten geen nanoseconde achter je en halen niet eens hun voet van het gaspedaal. Ze douwen hun auto gewoon tussen ons en de tegenligger in. Tsjakkaaa... Na drie levensgevaarlijke situaties in een uur (waarvan twee voor die tegenliggers, die we met de handen vertwijfeld naar hun haar zagen grijpen), houden we het in Fairlie voor gezien. We willen graag genieten en vooral ook veilig weer naar huis straks. Dit vraagt dus om alternatieve maatregelen. Niet lang daarna neemt een ontzettend sympathiek Engels echtpaar ons mee in hun camper. Veilig naar Lake Tekapo!



Dat is een prachtig gletschermeer en het uitzicht vanaf ons kampeerplekje laat ons we de geleden stress gauw weer vergeten!





Geen opmerkingen: