dinsdag 8 december 2009

Mellow Melbourne

Daar zijn we dan! De winter achter ons gelaten, de zomer tegemoet. En zomer is het hier... Ergens rond de 25 graden, blauwe luchten, ons hoor je niet klagen. Dat gaat straks in Tasmanie anders worden, maar dat is straks pas... Voorlopig genieten we in en om Melbourne van het zonnetje.


Alles wat ze je thuis vertellen over Melbourne is waar. Een heerlijke 'mellow' stad, heel veel groen en uitgestrekte buitenwijken. Het centrum zelf beslaat nauwelijks een vierkante kilometer, maar daarop vind je dan ook alles wat een miljoenenstad nodig heeft: skyscrapers, metro, tram, honderden winkels en winkeltjes, honderden eettentjes en uiteraard mensen in alle kleuren, maten en leeftijden.
Dat allemaal tesamen maakt Melbourne zo op het eerste gezicht een heel stuk hipper en hotter dan, sorry jongens, Rotterdam of Amsterdam. Ubercoole loungebarretjes, sushi-to-go, chillende mensen onder palmbomen, neonverlichte en futuristisch vormgegeven cultuurmusea... Als we niet oppassen, zijn we straks in Europa echt helemaal uit.


In de tussentijd blijft hier ook volop aandacht voor ouderwetse tafereeltjes



en mail ons gerust je verlanglijstje voor kerst, wij doen 'm hier graag voor je op de post!




2 opmerkingen:

Joke Murre zei

We keken er al dagen naar uit: jullie verhalen. Super om te lezen en we beleven het hier mee vanuit een extreem vochtig kikkerlandje. Maar vanavond gaan we gourmetten in Port ZĂ©lande met Minke en Dirk dus ook helemaal gezellig :-)
Fijn dat de vlucht goed is gegaan, alles heel is en dat jullie genieten van heerlijk weer, leuke dieren, elkaar en een zee aan vrije tijd (jaloers!)
X Joke

Anoniem zei

Oh wat ziet het er schitterend uit! Het wordt me nu wel heel duidelijk waarom jullie weer wilden gaan fietsen! Wij zijn in biggekerke geweest (of all places :-)) afgelopen week en hebben een witte kerst gehad.
Alvast een geweldig oud en nieuw gewenst en de beste wensen voor 2010. dat gaat wel lukken volgens mij!
liefs, Sandra