dinsdag 8 december 2009

Allemaal beestjes...

Maar hoe leuk en relaxed Melbourne ook is, we hebben op een of andere manier meer aandacht voor het buitenleven hier. Onze camping ligt in een van de mooiste buitenwijken van de stad en grenst aan een nationaal park. En dankzij Dean, de parkmanager (links),




zien we in die paar dagen dat we hier zijn zo'n beetje alle Australische dieren die je gezien moet hebben... Voor onze eerste trip stuurt hij ons een park in waar we tegen zonsondergang hele kolonies kangoeroes rond zien hopsen.



De tweede excursie gaat naar NP Warrandyte, waar we ongelooflijk veel geluk hebben omdat we maar liefst drie koala's zien, die precies op het moment dat wij langslopen in een nieuwe boom klimmen.


Koala's slapen namelijk twintig uur per etmaal


omdat ze de hele dag door stomdronken zijn van de eucalyptusolie die weer in de blaadjes zit die ze eten.


Daarin zijn ze extreem selectief: er is maar een soort eucalyptus die de goedkeuring van de beertjes weg kan dragen... En omdat ze dus behoorlijk in de olie zijn, zijn ze niet heel beweeglijk; het kan uren duren voor je er eentje ziet bewegen. Blijkbaar hadden ze even hun activiteitenuurtje. We hebben ze zelfs zien 'springen' van de ene tak op de andere, al moet je je daar gezien hun toestand geen olympische dingen bij voorstellen.


Vervolgens stuurde Dean ons op een zonnige ochtend de bush in om slangen te spotten. 'Def sure you'll see some tigers!' Dat zijn geen tijgers, maar tijgerslangen. Zo dodelijk als maar zijn kan: als je bent gebeten moet je onmiddellijk een drukverband aanleggen om te voorkomen dat het gif zich verspreidt en dan heb je precies twee uur de tijd om in het ziekenhuis terecht te komen. Redelijk voorzichtig lopend volgden we de aanwijzingen van Dean en jawel hoor: na een half uurtje zoeken vonden we dit woeste exemplaar, zich opwarmend in de zon voor een volgende jacht.



Dan nog als toetje een zeer zwangere hagedis, gelukkig is deze niet dodelijk en gelukkig zijn ze dus niet altijd zo dik.



En na gedane zoektochten is het goed rusten, maar ook op vijf meter van onze tent komen we hier van alles tegen, zoals deze possum


en de tientallen parkieten, die ons elke ochtend tegen zonsopgang wakker schreeuwen...


of een prachtige witte kaketoe.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leven hebben die koala's
:-)
Mooie foto's hoor. Succes en groetjes,
Kees

nienke zei

he hallo fietsgangers! Wat hebben jullie toch een fantastisch leven! Hier een week lang alleen maar regen, maar wel warm. Nu ineens zon, maar aardige temperatuurdaling. Dus maar eens de kerstversiering en -lampjes opgehangen voor de nodige sfeer na het vertrek van onze sint.
En tsjeetje, ik wou dat ik een koala was...! ha ha.
Heel veel plezier daar en GENIETEN weer! Tot de volgende mail na weer een mooi fietsverhaal.

Marc zei

Hi Nicole en Ube,

Veel fietsplezier in Tasmanie, over het asfalt. Enjoy!
We volgen jullie.

xxx Marc en Herwin, Zandvoort (met rijp op de daken)

Irene zei

He Ub & Cool, wat een mooie plaatjes van vogels heb je geschoten. Helemaal geweldig.
Jullie slapen weer op mooie plekjes...zo te zien aan de tent.
Genietse en het is weer erg leuk om jullie zo te kunnen zolgen.

groetjes Irene