zondag 16 december 2007

De Land Rovers

Elke keer als ik ze zie staan, doen ze me een beetje aan een Land Rover denken. Zwart, staal, basic. Onverwoestbaar. Of ze dat laatste ook zijn, moet natuurlijk nog blijken. Maar Ube is in elk geval flink bezig geweest om deze aankoop te optimaliseren. Daarom de belangrijkste bijzonderheden op een rij.



Frame: staal. Voor het geval het in stukken breekt, kunnen ze staal overal ter wereld lassen. Niet dat dat ooit gebeurt natuurlijk, maar 't geeft toch een lekker gevoel. Bovendien komt dit merk alleen in staal en niet in aluminium, dus er viel niets te kiezen.

Versnellingen: Rohloff. Ingenieus gesloten systeem, waarbij alle radertjes en vliegwieltjes weggemoffeld zitten in je achternaaf. Onnavolgbaar voor iedereen die geen luchtvaarttechniek heeft gestudeerd. Voordelen: kan bijna niet kapot, er kan geen vuil bij, slijt bijna niet.

Remmen: Magura. Werkt hydraulisch. Vraagt daardoor nauwelijks onderhoud, remt heel fijn want gedoseerd en je krijgt minder lamme handen bij lange afdalingen. Bovendien gaan de remblokjes drie keer langer mee.

Banden: Schwalbe Marathon XR. Dé buitenband voor de wereldfietser. Houdt het van alle banden het langste uit op onverharde wegen. We hebben zelfs geen enkele reservebuitenband bij. Voor 't geval er toch eentje scheurt, zitten er ultrasterke buitenbandplakkers achterin.

Zadel: Brooks. Leren zadel dat je de eerste vijfhonderd kilometer moet infietsen. Daar willen de meeste mensen niet aan, vandaar dat er niet heel veel mensen mee rondrijden. Dat zouden ze echter wel moeten doen, want ná die eerste vijfhonderd kilometers hebben maar weinig mensen er nog zadelpijn van.

Merk: Avaghon. Mooi en supersterk frame. Bovendien bleek dit de best betaalbare fiets als je er een Rohloff-naaf op wilt laten zetten. Komt in het zwart, rood of blauw, dus weinig keuzestress. Wordt in elkaar geschroefd door de mensen van Recycle in Wageningen, die erg goed weten waar ze mee bezig zijn. In geval van nood hebben ze ons bovendien beloofd binnen twee dagen twee nieuwe fietsen op te sturen. Dus...

Go!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Ube en Nicole,
Ik heb jullie weblog eens even goed bekeken! Erg leuk hoor! Ik vind het supertof dat jullie deze avontuurlijke reis gaan maken. We gaan het zeker op de voet volgen. Veel succes met de laatste loodjes!
Liefs,
Joke

Anoniem zei

Hehe,

Leuk hoor zo'n weblog.
Kunnen we ook nog vertellen wat hier gebeurd :)
Succes met grammen jagen.

Anoniem zei

Hoi Nicole en Ube,
PPPPfffff je moet er maar zin in hebben, zere kont op die fies ,zon op je hoofd en wie weet wat nog allemaal.... Wel heel erg sportief.
Wat een reusachtige uitdaging en een mens moet in zijn leven gewoon lekker doen wat ie zelf erg leuk vindt je leeft tenslotte mmar 1x . De wereld is zo wonderbaarlijk mooi en om dat te kunnen voelen en zien is dit een hele mooie stap in jullie leven.
Ik zal jullie zeker blijven volgen tot dat je wee veilig in dat kleine stukje Nederland terug bent.
Heel veel moois gewenst van Jonny , Marjan en Heike Hemelsoet.


P.S Dat wil ik nog wel eens zien of je met de carnaval in SAS bent.

Anoniem zei

Hier Goes,

Wij vinden het een geweldige uitdaging van jullie. Hoop wel dat onze dochters het niet doen. Zou zeven kleuren s...., Maar heel stoer dus. Fijne reis en mooie tocht toegewenst

Anoniem zei

Hola Nicole & Ube

Feliz Ano Nuevo y mucha suerte en
Latino Americana bon viaje.

Vaya con Dios


Els, Astrid & Achiel

Anoniem zei

Hoi Nicole,

Net even het weblog bekeken, ziet er spannend uit hoor wat jullie gaan doen. Zal zeker met enige regelmaat het weblog bekijken en de verhalen lezen.

Veel plezier!

Groetjes
Eric de Jonge